fbpx

Vanliga Frågor

Allmänna Frågor

Förutom våra registreringstjänster (som SUF, NUF, AB, AS) erbjuder vi också ett brett utbud av affärsrelaterade tjänster som webbsidedesign, webbshop inställning, logotypdesign, varumärkesregistrering, bankintroduktioner, tjänster som bland annat stödtjänster.

För att kontakta oss, använd gärna följande metoder:

 • Kontaktformulär: https://global-corporateservices.com/kontakt
 • Telefon (för andra språk än Svenska/Norska eller Finska, kontakta oss på vårt telefonnummer från Malta HQ):
  • Malta: +356 2010 7514
  • Tyskland: +49 69 2547 2511
  • Sverige: +46 (0) 8 5580 1444
  • Norge: +47 2140 0990
  • Finska: +358 9 4255 0017
 • Chatt: genom vårt chattsystem längst ned till höger på vår sida
 • Epost: se@global-corporateservices.com

Våra arbetstider är Måndag – Fredag från 09:00 till 18:00 CET

Genom vår mångkulturella personalstyrka är vi stolta över att vi talar språken här under och utökar alltid och rekryterar anställda från hela världen. Våra språk inkluderar men är inte begränsade till:

 • Engelsk
 • Svenska
 • Norska
 • Finska
 • Tyska
 • Italienska
 • Franska
 • Spanska

Om SUF

SUF är en företagsformulär baserat på en svensk filial av ett utländskt företag. Det är en av de snabbast växande bolagsformerna i Sverige, eftersom det ger dig samma fördelar och frihet som ett AB, utan kostnaden för ett AB-företag.

SUF är en säker företagsform som frigör dig från personligt ansvar. Du får ett aktiebolag registrerat i både England och Sverige. Företaget är i alla konsekvenser ett engelsk aktiebolag, medan i Sverige garanteras samma rättigheter som ett vanligt svenskt AB genom etableringsfriheten inom EU. I likhet med ett AB får du bland annat skatteförmåner, ansvarsbegränsning, ökade sociala rättigheter och du behöver inte binda minst 25 000 kronor i aktiekapitalet.

Registreringen görs först genom att ett engelskt aktiebolag bildas och sedan är en svensk filial registrerad av samma engelska LTD. Tack vare etableringsfriheten inom EU kan svenska myndigheter inte på något sätt diskriminera en SUF/mot ett aktiebolag. Av denna anledning är SUF mycket billigare och lättare att etablera och har samma fördelar som ett standard AB.

SUF är idealiskt om du inte behöver binda upp aktiekapitalet i ditt företag under en viss tidsperiod eller om du bara vill ha ett enkelt sätt att börja arbeta med ett företag.

Du får ett svenskt registreringsnummer, F-skatt och du kan hyra ut dig själv med företaget enligt gällande lagar.

Global Corporate Services leder dig genom hela registreringsprocessen – vilket tar mindre än 48 timmar från början till slut. Vi hjälper till med uppföljningstjänsterna med företaget utanför Sverige.

Det finns för närvarande en debatt om vad som skulle hända om England skulle lämna EU och vad som skulle hända med SUF. Companies House, som är ett av världens största företagsregister, har många företag med filialer runt om i EU. Av detta skäl skulle det inte vara ekonomiskt hållbart för Storbritannien att avbryta sina avtal med EES. Även om England lämnar EU, tittar vi på Sverige och upprättar ett liknande avtal som Norge och Schweiz. Detta innebär att Brexit inte påverkar SUF-företag.

Ja, det är möjligt att byta från SUF till AB, våra experter hjälper dig genom processen och hjälper dig med all dokumentation som krävs om du behöver byta.

Först och främst har du kommit till rätt ställe! För att komma igång med ett SUF kontakta oss genom att skicka ett mail till info@global-corporateservices.com eller chatta med oss ​​på chatten längst ner till höger på webbplatsen.

Om NUF

NUF är en företagsform baserad på en norsk filial av ett utländskt företag. Det är en av de snabbast växande företagsformerna i Norge, eftersom det ger dig samma friheter och fördelar som ett traditionellt AS-företag.

NUF är en säker företagsform som frigör dig från personligt ansvar. Du får ett aktiebolag registrerat i både England och Norge. Företaget är i alla konsekvenser ett engelsk aktiebolag, medan i Norge garanteras samma rättigheter som ett normalt norskt företag genom etableringsfriheten inom EU/EES. Precis med ett AS får man bland annat skatteförmåner, ansvarsbegränsning, ökade sociala rättigheter och du behöver inte binda minst 30 000 kr i aktiekapital och NUF är också befriat från revisionsplikt på omsättning under NOK 5 miljoner.

Registreringen görs först genom att ett engelskt aktiebolag bildas och sedan är en norsk filial registrerad av samma engelska LTD. Tack vare etableringsfriheten inom EU/EES kan norska myndigheter inte på något sätt diskriminera ett NUF/mot ett aktiebolag. Av denna anledning är NUF mycket billigare och lättare att etablera och har samma fördelar som ett standard AS.

Om du inte behöver en obligatorisk revision och om du inte vill binda upp aktiekapitalet i ditt företag eller om du bara vill ha ett företag som är lätt och billigt att köra, är NUF den perfekta lösningen för dig.

Med ett NUF får du ett norskt registreringsnummer, förmågan att registrera ett momsnummer och möjligheten att anställa dig själv med företaget enligt gällande lagar.

Global Corporate Services leder dig genom hela registreringsprocessen – vilket tar mindre än 48 timmar från början till slut. Vi hjälper till med uppföljningstjänsterna med företaget utanför Norge, så att du kan koncentrera dig på att driva ditt företag och tjäna pengar.

Eftersom det redan finns ett avtal mellan Storbritannien och Norge om fri rörlighet för affärer mellan de två länderna och eftersom Norge redan befinner sig utanför EU, påverkar inte Brexit på något sätt dessa avtal, och därmed NUF, kommer inte att påverkas av möjligheten av England som lämnar EU.

Ja, det är möjligt att byta från NUF till AS, våra experter hjälper dig att göra det, vilket ger all nödvändig dokumentation som behövs för att ändras i enlighet med detta.

Först och främst har du kommit till rätt ställe! För att komma igång med ett NUF kontakta oss genom att skicka ett mail till info@global-corporateservices.com eller chatta med oss ​​på chatten längst ned till höger på webbplatsen.

Har du fortfarande frågor om våra tjänster?

Klicka på knappen till höger för att skicka ett mail eller kontakta oss via chatten längst ned till höger på sidan