fbpx

Usein kysytyt kysymykset

Yleiset kysymykset

Rekisteröintipalveluidemme (kuten SUF, NUF, AB, AS) rinnalla tarjoamme laajan valikoiman monenlaisia liiketoimintaan liittyviä palveluita, kuten verkkosivujen suunnittelua, verkkokaupan pystyttämistä, logosuunnittelua, tavaramerkkien rekisteröintiä, pankkiesittelyitä, Malta Company Incorporation ja yrityssihteeripalveluita.

Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

 • Yhteydenottolomake: https://global-corporateservices.com/kontakt
 • Puhelimitse (mikäli kielesi ei ole suomi/ruotsi tai norja, ole hyvä ja ota yhteyttä Malta HQ-puhelinnumeromme kautta):
  • Malta: +356 2010 7514
  • Ruotsi: +46 (0) 8 5580 1444
  • Saksa: +49 69 2547 2511
  • Norja: +47 2140 0990
  • Suomi: +358 9 4255 0017
 • Chat: chat-järjestelmämme kautta, jonka löydät sivustomme oikeasta alaosasta
 • Sähköposti: fi@global-corporateservices.com

Työtuntimme ovat maanantai-perjantai klo 9-18 CET

Monikulttuurisen työympäristömme ansiosta kommunikoimme alla olevilla kielillä ja rekrytoimme jatkuvasti työntekijöitä kaikkialta maailmasta. Kielemme sisältävät, mutta eivät rajoitu:

 • Englanti
 • Ruotsi
 • Norja
 • Suomi
 • Saksa
 • Italia
 • Ranska
 • Espanja

Tietoa SSE:sta

Se on yritysrakenne, jonka olemme kehittäneet pienille ja keskikokoisille yrityksille. Siinä ovat kaikki Oy:n hyvät puolet ilman osakepääomaa ja monimutkaisia sääntöjä.

SSE seuraa joustavaa ja tehokasta englantilaista yrityslakia ja tarjoaa nopean perustamisen ilman paperisotaa ja ilman minimi osakepääomaa. SSE-yrityksellä voi olla yksi tai useampi omistaja, se voi maksaa osinkoja useita kertoja vuodessa ja sillä on sama alhainen veroaste kuin Oy:llä.

Pystymme yleensä hankkimaan sinulle englantilaisen yritysnumeron jo muutamassa tunnissa. Sen avulla voit aloittaa toimintasi ja allekirjoittaa sopimuksia yrityksesi nimissä. Suomen sivuliikkeen rekisteröinti kestää yleensä 5 – 21 päivää riippuen rekisterihallituksen työnmäärästä.

Kyllä on! EU:n sisäinen perustusvapaus antaa sinulle oikeuden perustaa yrityksesi mihin tahansa maahan. Vaikka aikoisit toimia vain Suomessa, voit tehdä niin yrityksen kautta, joka on rekisteröity Iso-Britanniaan ja toimii Suomessa sivuliikkeenä. Tämä perustusvapaus takaa sinulle yhtäläiset oikeudet kaikkien suomalaisten osakeyhtiöiden rinnalla.

SSE on englantilaisen Ltd-yrityksen suomalainen sivuliike. EU:n sisäisten yritysvapauksien mukaan SSE:llä on samat oikeudet ja edut kuin OY:llä Samaan aikaan yrityksen perustaminen ja SSE:n hallinto seuraavat Englannin yrityslakia. Tämä tarkoittaa sitä, että yritykselle ei ole määritelty minimiosakepääomaa, sen osingonjakoa ei ole rajoitettu, eikä sillä ole vähimmäisvaatimusta osakkeenomistajien tai johtajien lukumäärälle. Yleensäkin englantilainen yrityslaki on hyvin joustava ja suosii yrityksen osakkaita.

Toisin kuin suomalainen OY, SSE ei tarvitse 2 500 € osakepääomaa. SSE-yrityksen perustaminen maksaa vain 400 € aloitusmaksuina ja vuosittaisen 300 € maksun (jos haluat käyttää hallintosuunnitelmaamme).

Voit valita minkä vain haluamasi nimen, myös suomenkielisen. Ainoat nimeämissäännöt ovat, että yrityksen nimen lopussa on ”Ltd” tai ”Limited” ja haluamasi nimi on vapaana Iso-Britanniassa. Soita meille jo tänään ja tarkistamme onko haluamasi nimi vapaana.

Koska SSE on englantilainen Ltd-yritys, tarvitsee yrityksesi englantilaisen katuosoitteen ja sen on tehtävä joitakin ilmoituksia vuosittain Englantiin. PANLEGISIN hallintosuunnitelmalla me hoidamme nämä sinun puolestasi, joten voit keskittyä rakentamaan yritystäsi Suomessa.

Tietoa OY:sta

Oy (eli osakeyhtiö) on perinteinen suomalainen osakeyhtiömuoto. Aloittamiseen vaadittava minimipääoma on 2 500 €. Oy:n voi perustaa yksi tai useampi luonnollinen tai oikeushenkilö. Rekisteröinnin jälkeen osakkaiden vastuu rajoittuu ainoastaan osakepääomaan. Oy onkin hyvä vaihtoehto, jos tarvitset sijoittajien pääomaa tai luottoja. Pienten yritysten, jotka eivät tarvitse niitä, kannattaa harkita SSE:n perustamista.

Oy:n perustamiseen tarvitaan useita asiakirjoja, jotka on täytettävä, esimerkiksi aloitusilmoitus Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH). Tärkein osa dokumentointia ovat perustamissopimus ja yhtiöjärjestys, joka määrää kuinka yritystäsi hallinnoidaan. Nämä tulisi sovittaa sinun tarpeisiisi. Kun tilaat osakeyhtiön (OY) PANLEGISIN kautta, huolehdimme kaikista asiakirjoista, kun olemme arvioineet tarpeesi. Sinun tarvitsee ainoastaan tarkistaa asiakirjat ja allekirjoittaa ne perustajana.

Oy vaatii 2 500 €:n aloituspääoman. Sen lisäksi laskutamme 399 € maksun asiakirjoista PHR:lle ja perustamissopimuksen sekä yhtiöjärjestyksen laatimisesta.

Valtuutetun tilintarkastajan tarve määritellään tilintarkastuslain mukaisesti. Tällä hetkellä tilintarkastaja ei ole pakollinen, jos seuraavista kriteereistä vähintään kaksi täyttyy: Sinulla on alle 4 työntekijää, vuotuinen liikevaihto on alle 200 000 € ja tuotto alle 100 000 €.

Osakepääoma on maksettava. Pääomaa voi maksaa muillakin hyödykkeillä, kuin vain käteisellä, mutta jos haluat tehdä näin, niin aloitustilin on saatava KHT- tai HTM-tilintarkastajan toimesta hyväksyntä ja se saattaa tulla kalliiksi. Tällaisissa tapauksissa kannattaa ehkä harkita SSE-yrityksen perustamista sen sijaan, sillä siinä ei vaadita pääomaa.

Voit valita minkä tahansa vapaana olevan nimen yrityksellesi, mutta siihen on liitettävä sana “Osakeyhtiö” tai “Oy”. Nimen on oltava riittävän erilainen muista jo olemassa olevista yrityksen nimistä, jotta ne voidaan helposti erottaa toisistaan. Nimeen ei voi sisällyttää kirjainten tai kuvioiden yhdistelmiä, joita ei voida lausua sanoina.

Toimitamme sinulle kaikki tarvittavat asiakirjat yleensä yhden arkipäivän sisällä. Patentti- ja rekisteröintihallitukseen rekisteröiminen voi kuitenkin viedä jopa 10 arkipäivää.

Tietoa SUF:sta

SUF on yritysmalli, jossa ulkomaisella yrityksellä on ruotsalainen sivukonttori. Se on yksi nopeimmin kasvavista yritysmuodoista Ruotsissa, joka mahdollistaa osakeyhtiön edut ja vapauden ilman osakeyhtiön kustannuksia.

SUF on turvallinen yritysmalli, joka vapauttaa sinut henkilökohtaisesta vastuusta. Saat rekisteröidyn osakeyhtiön sekä Englannissa että Ruotsissa. Yhtiö vaikuttaa kaikilta osin englantilaisesta osakeyhtiöltä, mutta samalla saat Ruotsissa samat oikeudet kuin tavallinen ruotsalainen osakeyhtiö, kiitos EU:n sijoittautumisvapauden. Muiden asioiden rinnalla saat veroetuja, vastuunrajoituksia, sosiaalietuuksia eikä sinun tarvitse sitoutua vähintään 25,000 SEK osakepääomaan.

Rekisteröinti tapahtuu niin, että ensin perustetaan englantilainen osakeyhtiö (LTD), jonka jälkeen samaisen osakeyhtiön toimesta rekisteröidään ruotsalainen sivukonttori. Kiitos EU:n sijoittautumisvapauden, Ruotsin viranomaiset eivät voi diskriminoida SUF/osakeyhtiötä. Tästä syystä SUF on huomattavasti edullisempi ja helpommin perustettavissa oleva vaihtoehto, joka takaa täsmälleen samat edut kuin tavallinen osakeyhtiö.

SUF on ihanteellinen ratkaisu, jos sinun ei tarvitse sitoutua yrityksesi osakepääomaan tietyn ajan kuluessa tai haluat vain helpon tavan päästä yritystoiminnassasi alkuun.

Saat ruotsalaisen rekisteröintinumeron, F-veron ja voit palkata itsesi yrityksesi rinnalla nykyisen lainsäädännön mukaisesti.

Global Corporate Services ohjaa sinua koko rekisteröintiprosessin ajan – joka ei vie kauemmin kuin 48 tuntia alusta loppuun. Autamme Ruotsin ulkopuolisia yrityksiä rekisteröintiä seuraavien jatkopalveluiden kanssa.

Tällä hetkellä käydään kiivasta keskustelua siitä, mitä Englannin ero EU:sta tulee tarkoittamaan ja sen vaikutuksista SUF:lle. Companies Housella, joka on yksi maailman suurimmista yritysrekistereistä, on sivukonttoreita ympäri EU:ta. Tästä syystä Iso-Britannialle ei olisi taloudellisesti kestävää lopettaa sopimuksia EEA:n kanssa. Vaikka Englanti eroaisi EU:sta, uskomme Ruotsin järjestävän samanlaisen sopimuksen kuin Norjan ja Sveitsin mallissa. Tämä tarkoittaisi sitä, ettei Brexit vaikuta SUF-yrityksiin.

Kyllä, voit vaihtaa SUF:sta osakeyhtiöön. Asiantuntijamme opastavat sinua prosessin läpi ja auttavat sinua vaihtoon tarvittavien dokumenttien kanssa.

Ensinnäkin, olet tullut oikeaan paikkaan! Päästäksesi alkuun SUF:n kanssa ota yhteyttä sähköpostitse osoitteessa info@global-corporateservices.com tai chattaa kanssamme chat-järjestelmän kautta, jonka löydät verkkosivustomme oikeasta alakulmasta.

Tietoa NUF:sta

NUF on yritysmalli, joka perustuu ulkomaalaisen yrityksen norjalaiseen sivukonttoriin. Se on yksi nopeimmin kasvavista yritysmuodoista Norjassa, sillä se tarjoaa samat vapaudet ja edut kuin perinteinen AS-yhtiö.

NUF on turvallinen yritysmalli, joka vapauttaa sinut henkilökohtaisesta vastuusta. Saat rekisteröidyn osakeyhtiön sekä Englannissa että Norjassa. Yhtiö vaikuttaa kaikilta osin englantilaiselta osakeyhtiöltä, mutta takaa normaalin norjalaisen yrityksen oikeudet, kiitos EU/EEA:n sijoittautumisvapauden. Muiden asioiden rinnalla saat veroetuja, vastuunrajoituksia, sosiaalietuuksia eikä sinun tarvitse sitoutua 30,000 NOK osakepääomaan. NUF on lisäksi vapautettu tilintarkastusvelvollisuudesta alle 5 miljoonaan NOK liikevaihdon kohdalla.

Rekisteröinti tapahtuu niin, että ensin perustetaan englantilainen osakeyhtiö (LTD), jonka jälkeen samaisen osakeyhtiön toimesta rekisteröidään norjalainen sivukonttori. Kiitos EU/EEA:n sijoittautumisvapauden, Norjan viranomaiset eivät voi diskriminoida NUF/osakeyhtiötä. Tästä syystä NUF on huomattavasti edullisempi ja helpommin perustettava vaihtoehto, joka takaa täsmälleen samat edut kuin tavallinen osakeyhtiö.

NUF on ihanteellinen ratkaisu sinulle, joka et tarvitse pakollista tilintarkastusta, halua sitoutua yrityksesi pääomaan tai haluat vain perustaa helposti ja edullisesti johdettavan yrityksen.

NUF:n kanssa saat norjalaisen rekisteröintinumeron, mahdollisuuden alv-numeron rekisteröintiin sekä kelpoisuuden palkata itsesi yrityksesi ohella nykyisen lainsäädännön mukaisesti.

Global Corporate Services ohjaa sinua koko rekisteröintiprosessin ajan – joka ei vie kauemmin kuin 48 tuntia alusta loppuun. Autamme Norjan ulkopuolisia yrityksiä rekisteröintiä seuraavien jatkopalveluiden kanssa, jotta sinä voit keskittyä johtamaan yritystäsi ja tekemään rahaa.

Koska Iso-Britannian ja Norjan välillä vallitsee jo sopimus vapaasta yritysliikkuvuudesta Norjan ollessa EU:n ulkopuolella, Brexit ei tule vaikuttamaan millään tavalla jo tehtyihin sopimuksiin. Englannin ero EU:sta ei siis kosketa NUF lainkaan.

Kyllä, on mahdollista vaihtaa NUF:n ja AS:n välillä. Asiantuntijamme opastavat sinua prosessin läpi ja auttavat sinua vaihtoon tarvittavien dokumenttien kanssa.

Ensinnäkin, olet tullut oikeaan paikkaan! Päästäksesi alkuun NUF:n kanssa, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteessa info@global-corporateservices.com tai chattaa kanssamme chat-järjestelmän kautta, jonka löydät verkkosivuston oikeasta alakulmasta.

Onko sinulla vielä kysyttävää palveluistamme?

Klikkaa oikealta löytyvää painiketta lähettääksesi sähköpostia tai chattaa kanssamme chat-järjestelmän kautta, jonka löydät sivun oikeasta alakulmasta.